![]() |
|
|||||||
| Zeka Oyunları - Bilmece - Bulmaca Zeka Oyunları - Bilmece - Bulmaca bölümü |
![]() ![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) | |
|
мэкаи кυяÐυ
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
“Bu soru, Avrupa’da özel bir şirketin sınav elemesinde sorulan IQ sorusudur.
Bir adam yıllar boyu Almanya'da bir bankada çalışmış ve emekli olmasına yakın artık yurda dönmeye karar verdiği gün “lan felekten bir gün çalayım bari” deyip bir bara gitmiş. Barda içkisini içerken karşısına çok güzel bir kadın oturmuş. Bizimki kadına hayran kalıp hemen garsonu çağırıp kağıda “tanışabilir miyiz” mesajını yazdıktan sonra garsonla kadına göndermiş. Kadın kağıdı almış, okumuş adama imalı bir bakıştan sonra kağıdın arkasına bir şeyler yazıp kağıdı tekrar adama geri göndermiş. Adam kağıda bakmış bakmış... Hiç bir şey anlamamış. Yazı ne Almanca, ne de bildiği bir dile aitmiş. Gitmiş kağıdı en yakın arkadaşına verip “ya bunu bir kadın bana yazdı ben anlamadım ne yazıyor burada” diye sormuş. Arkadaşı kağıdı okur okumaz “sakın bir daha beni arama arkadaşlığımı sona erdi” deyip yanından gitmiş… Adam şaşkın bir halde eve gidip anne babasına “ya siz eskisiniz bilirsiniz burada ne yazıyor” diye bu sefer onlara sormuş. Anne babası kağıdı okuyunca adamı evlatlıktan reddetmişler. Karısına göstermiş, karısı boşanma davası açmış. Adam artık çıldırma noktasına gelmiş “len” demiş “bunu en iyi anlayan doktor olur, ne de olsa onların yazısı karışık” deyip bir doktora gitmiş. Doktor kağıdı okuyunca çok sakin bir şekilde izin isteyip odasına girmiş aradan 1 saat 2 saat geçmiş doktor yok... Bizim adam merak edip odaya girince bir bakmış ki doktor tavanda sallanıyor; kendini asmış. Adam en sonunda pes etmiş. “Len bu kağıt başıma çok işler açtı, başkasının da hayatını karartmasın” diye kağıdı çalıştığı bankanın kasasına koyup evine gitmiş. O akşam da tesadüf bankaya hırsızlar girmiş. Kasadaki bütün paraları almışlar tam kaçacakları sırada hırsızların reisi kağıdı görmüş. Reis kağıdı okuyunca birden ”çabuk paraları yerine koyun” demiş ve bütün paraları kasaya geri koyduktan sonra çekip gitmişler. Şimdi gelelim sorumuza. Haliyle “bu kağıt'ta ne yazıyor?” diyeceğim... Soru gerçek olup, cevabı metin içeriğinde klasik ve basit bir şifreleme yöntemiyle gizlenmiştir.”
"Adı koyulmamış hiçbir şeyin gerçek anlamda var olduğuna ikna olamayan bir kalbin sahibiydim ben" Beni candan usandırdı cefâdan yâr usanmaz mı ? Felekler yandı âhımdan murâdım şem'i yanmaz mı ? Değildim ben sana mâil sen ettin aklımı zâil Beni tan eyleyen gafîl seni görgeç utanmaz mı ? Fuzuli
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | ||||||||||
|
SuperGirl
![]() User ID: 57327
Giriş Tarihi: Dec 2007 Mesajlar: 3,924
Konular: 1024
Ruh Halim:
Teşekkür : 1,159 REP Gücü : 816756
REP Puanı : 81675138
REP Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cevap: Bu kağıtta ne yazıyor?
Kadın polis; kadının eşi doktor, kadının erkek kardeşi adamın arkadaşı,
Kadın kâğıda: adını soyadını ve telefon numarasını yazıyor, seninle birlikte olabilirim ama evli isen eşini boşa, eğer anne baban varsa onları reddet diyor. Şu an müsait olmadığını akşam bir bankayı hırsızların soyacağını ihbar aldıklarını ve akşam o bankaya baskın yapacaklarını yazıyor kâğıda ve yarın kendisini aramasını söylüyor. Arkadaşı kâğıdı okuyunca kız kardeşine en yakin arkadaşının böyle bir şey yapmasını hazmedemiyor ve onunla ilişkisini kesiyor. Anne babası kâğıdı okuyunca oğullarının böyle bir şey yaptığına inanamıyor ve onu evlatlıktan reddediyor. Eşi kâğıdı okuyunca şok oluyor bunca yıllık kocasından gördüğü ihanet karşısında ona boşanma davası açıyor. Doktor kâğıdı okuduğunda kâğıttaki isim ve telefon numarasından yazıyı eşinin yazdığını anlıyor ve bu ihaneti gururuna yediremeyerek intihar ediyor. Hırsızların şefi kâğıdı okuduğunda baskına uğrayacaklarını anlıyor ve hemen paraları bırakıp orayı terk ediyorlar. |
||||||||||
|
|
|
|
#3 (permalink) | |||||||||
|
мэкаи кυяÐυ
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() User ID: 59034
Giriş Tarihi: Jan 2008 Mesajlar: 814
Konular: 339
Ruh Halim:
Teşekkür : 55 REP Gücü : 2030
REP Puanı : 202928
REP Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nasıl kurdun hemen bunu ya (: ama üzgünüm cvp bu değil...
"Adı koyulmamış hiçbir şeyin gerçek anlamda var olduğuna ikna olamayan bir kalbin sahibiydim ben" Beni candan usandırdı cefâdan yâr usanmaz mı ? Felekler yandı âhımdan murâdım şem'i yanmaz mı ? Değildim ben sana mâil sen ettin aklımı zâil Beni tan eyleyen gafîl seni görgeç utanmaz mı ? Fuzuli
|
|||||||||
|
|
|
|
#4 (permalink) | |||||||||
|
SuperGirl
![]() User ID: 57327
Giriş Tarihi: Dec 2007 Mesajlar: 3,924
Konular: 1024
Ruh Halim:
Teşekkür : 1,159 REP Gücü : 816756
REP Puanı : 81675138
o zaman ''sizin gibileri öldüreceğim'' yazıyodu kağıtta...
|
|||||||||
|
|
|
|
#5 (permalink) | |||||||||
|
WebMaster
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() User ID: 27075
Giriş Tarihi: Jul 2007 Mesajlar: 1,847
Konular: 512
Ruh Halim:
Teşekkür : 131 REP Gücü : 4143
REP Puanı : 414036
Ya Abicim Bu ne Ya
Okudum İçim Karardı Yılan Hikayesi Gibi Bir Kagıt Bunları Yapıyo Vay bee.Kagıtta Ne yazdıgına Dahi Bi fikrim yOq ama Tahminim Kagıtta Lanetli Bişey Yazdıgı Kesin Bunu Okuyan Ölür Fln yazsaydı Annesi Babası Karısı Ölürdü Sadece Doktor öLmüş Banada Mantıksız Gelen o Ailesi Ölmüyo Ama Bir Doktor Ölüyo Bunu Okuyunca Karışık Bişey Gerçekten AçıkLarsan Sevinirim ![]()
|
|
|
|
#6 (permalink) | |||||||||
|
Yanlız ADAm
![]() User ID: 5189
Giriş Tarihi: Dec 2006 Mesajlar: 2,774
Konular: 399
Ruh Halim:
Teşekkür : 957 REP Gücü : 33609
REP Puanı : 22734598
bence bu bir insan tanıma yontemi.. iş başvurusunda sorulduguna göre başka bir şey aramak lazım bunun altında..
bence kagıtta ne yazarsa yazsın bunu tahmit etmek imkansız.. soruda zaten bir gariplik.. neden adam okuyamıyorda herkes okuyabiliyor kagıtta yazanı.. ?? burdan şu dersi cıkarmak lazım.. bazen oyle zor şeyler çıkar ki insanın karşısına bunları fazla kurcalamamak lazım.. adam eger merak etmeseydi karısı onu boşamayacaktı.. arkadaşı onu terketmeyecekti.. doktor intihar etmeyecekti.. yani kısaca yapılması çıkarılması gereken ders şu dur ki : anlamadıgınız şeyleri fazla kurcalamayın.. sonra elinizdeki nimetleri de kaybedebilirsiniz..
God : - Does man think that we cannot assemble his bones? .... Nay ...! We are able to put together in perfect order the very tips of hin finger ....!!! (( "İnsan, kemiklerini biraraya toplayamayız mı sanıyor? Hayır, onun parmak uçlarını bile yeniden yapılandırmaya gücümüz yeter."(Kıyamet suresi) " )) ________________________________ -------------------------------------------- [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ---------------------------------- [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ________________________________ -------------------------------------------- ![]() |
|||||||||
|
|
| Kullanıcı Size Mesaj İçin Teşekkür Etti...Bu Yazılan Kullanıcı: |
böcük (01-23-2008)
|
|
|
#7 (permalink) | |||||||||
|
мэкаи віŁġійі
User ID: 51718
Giriş Tarihi: Nov 2007 Mesajlar: 1,832
Konular: 316
Ruh Halim:
Teşekkür : 197 REP Gücü : 0
REP Puanı : 4135980
![]() ![]() şşşşşttttt sakin olun cözmeye calışıyorum!![]() ![]() ![]() |
|||||||||
|
|
|
|
#8 (permalink) | ||||||||||
|
мэкаи кυяÐυ
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() User ID: 59034
Giriş Tarihi: Jan 2008 Mesajlar: 814
Konular: 339
Ruh Halim:
Teşekkür : 55 REP Gücü : 2030
REP Puanı : 202928
Alıntı:
güzel çok yakınsın cevaba ama seninde dediğin gibi bu soru özel bir şirkette sorulduğuna göre ki IQ ölçmek niyet o zaman kağıtta yazını değilde genel düşünmek daha mantıklı... cevap henüz gelmedi düşünün bakalım ![]()
|
||||||||||
|
|